Ny fiskeritabel i statistikbanken

Grønlands Statistik har udarbejdet en tabel til fiskeristatistikken, som i dag udkommer for første gang i statistikbanken. Den nye tabel viser det samlede fiskeri pr. kvartal opdelt på havgående og kystnære fangster, efter fartøjstyper og fangstområder. Tabellen vil fremover udkomme hvert kvartal, umiddelbart inden udgangen af det efterfølgende kvartal.

 

Statistikbanken indeholder i forvejen månedlige opdateringer for indhandling af fisk og skaldyr samt kvartalsvis opgørelser for fangster af havgående fartøjer med produktion ombord. De to statistikker danner tilsammen grundlaget for den ny opgørelse af grønlandske fartøjers fangst ved Grønland og andre farvande samt andre landes fiskeri ved Grønland.

 

Med den nye tabel etableres et overblik over hvilke typer fartøjer, der fanger hvilke arter inden for bestemte fiskeriområder.  

 

Fartøjstype opdeles i følgende 3 fartøjskategorier:

 

·         Trawlere (alle havgående fartøjer inkl. kammuslingefartøjer samt kystnært rejefartøjer)

·         Kuttere (alle kystnære fartøjer over 6 m - bortset fra rejefartøjer)

·         Joller (Joller, hundeslæder, snescootere, ATV-køretøjer og lign.)

 

Oplysningerne i den ny tabel er mængder i ton, inklusiv udsmid og vrag, mens mængdeoplysningerne i tabellerne for indhandling og for havgående fartøjer er i ”producerbare” mængder.

 

Fiskeriområde viser i hvilke områder ved Grønland og udenfor grønlandsk område de grønlandske fartøjer fanger de forskellige arter. Desuden vises fangsterne af udenlandske fartøjer i grønlandsk farvand.

 

Eksempel på fordeling af årsfangster af hellefisk mellem trawlere, kuttere og joller

Kilde: Grønlands Statistik – se tal i Statistikbanken http://bank.stat.gl/FID010

 

Kilder

Generelt er landstingslov nr. 18 af 31. oktober 1996 om fiskeri og dens bekendtgørelser overordnet gældende. Informationer som modtages i GFLK benyttes af Grønlands Statistik.

 

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til kontorchef Lars Geraae på tlf. 34 57 87 (direkte).